ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ

Ψυχοθεραπεία & Συμβουλευτική

σε ένα κλίμα σεβασμού & ασφάλειας!

atomiki psychotherapeia

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Στόχος της ατομικής θεραπείας είναι να βοηθηθεί το άτομο να αντιμετωπίσει μια κατάσταση την οποία βιώνει με τέτοιο τρόπο, με αποτέλεσμα να γίνεται δυσλειτουργική για την καθημερινότητά του. Μέσω της Ψυχοθεραπείας το άτομο υποστηρίζεται, ώστε να μπορέσει να κατανοήσει και τελικά να αφηγηθεί ξανά την προσωπική του ιστορία, εκφράζοντας και εξωτερικεύοντας σκέψεις και συναισθήματα σε ένα περιβάλλον αποδοχής και ασφάλειας, προχωρώντας με αυτόν τον τρόπο σε μια ουσιαστική αλλαγή!

 

Η διαδικασία της Ψυχοθεραπείας, όμως, απευθύνεται και σε άτομα που δεν αντιμετωπίζουν κάποια συγκεκριμένη δυσκολία, αλλά επιθυμούν να ξεκινήσουν μια διαδικασία αυτογνωσίας με στόχο την προσωπική εξέλιξη και ανάπτυξη, δίνοντας παράλληλα απαντήσεις στα υπαρξιακά ζητήματα που τους απασχολούν και, τελικά, νοηματοδοτώντας εκ νέου τη ζωή τους!

therapeia oikogeneia

Θεραπεία Οικογένειας

Η θεραπεία οικογένειας είναι μια διεργασία που στοχεύει τόσο στη βελτίωση της λειτουργικότητας της οικογένειας ως σύνολο όσο και των μελών της χωριστά, ενεργοποιώντας τις δυνάμεις που περικλείονται μέσα σε αυτή. Συνήθως, αφορμή για την επίσκεψη μιας οικογένειας σε κάποιον ειδικό αποτελεί η ύπαρξη ενός συμπτώματος σε κάποιο από τα παιδιά.

 

Είναι πολύ σημαντικό να μην ταυτιστεί με το σύμπτωμα το μέλος της οικογένειας που το εμφανίζει, αλλά αυτό να αποτελέσει έναυσμα προκειμένου τα μέλη της οικογένειας να κατανοήσουν το λόγο ύπαρξής του, να βελτιώσουν τους οικογενειακούς τρόπους συναλλαγής και να μπορέσουν -μέσα από την επικοινωνία και την επαφή- να επαναπροσδιορίσουν τις οικογενειακές τους σχέσεις, όχι ενοχοποιώντας αλλά ελευθερώνοντας ο ένας τον άλλο.

therapeia zeugous

Θεραπεία Ζεύγους

Στόχος της θεραπείας ζεύγους είναι να μπορέσει το κάθε μέλος να αναγνωρίσει και να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη στη σχέση και την αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών και να πορευτούν μαζί, με την υποστήριξη του θεραπευτή, ώστε να: επαναπροσδιορίσουν το μεταξύ τους «συμβόλαιο», να καλλιεργήσουν την προσωπική τους ελευθερία και, συνάμα, την κοντινότητα και τη δέσμευση, και, τελικά, να επηρεάσουν θετικά τη σχέση τους και τη ζωή τους!

symvouleutiki goneon

Συμβουλευτική γονέων

Μέσω της συμβουλευτικής, καλούνται οι γονείς να γνωρίσουν το αναπτυξιακό στάδιο στο οποίο βρίσκεται το παιδί τους και να πάρουν απαντήσεις σε ερωτήματα που άπτονται του γονεϊκού τους ρόλου, με στόχο τη λειτουργικότερη επικοινωνία και συναλλαγή μαζί του.