ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΨΥΧΟΛΟΓΟ

Φροντίδα & Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας…

Είναι συχνό το φαινόμενο του να αναρωτιέται κανείς για ποιο λόγο χρειάζεται να επισκεφθεί έναν ψυχολόγο και πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνει. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι μία και, σαφώς, δεν είναι ίδια για όλους τους ανθρώπους.

 

Υπάρχουν κάποιες φάσεις στη ζωή ενός ανθρώπου που αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες ή/και προκλήσεις, στις οποίες καλείται να βρει λύσεις και απαντήσεις. Το αν θα αναζητήσει βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις δυσκολίες, εξαρτάται από το αν είναι έτοιμος να το κάνει και από το αν πιστεύει ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να βοηθήσει.

 

Στόχος είναι το άτομο να αναπτύξει τα δυναμικά του και να αναλάβει την ευθύνη για την προσωπική του πορεία, υπερασπιζόμενο τις επιλογές του. Επειδή όμως όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι, θα πρέπει ο καθένας να πάρει το χρόνο του και να κοιτάξει μέσα του, προκειμένου να αποφασίσει, αν και πότε θα χρειαστεί να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό.

Ενδεικτικά, παρατίθενται κάποιες κατηγορίες αιτημάτων που μπορεί να αποτελέσουν αιτία για να βρεθεί κάποιος στο γραφείο ενός ψυχολόγου: